Tips
11-10-19

Gazon in oktober: tips

Het najaar is officieel begonnen, tijd om je gazon voor te bereiden op de winter. Het wordt langzaam steeds kouder, maar met nog genoeg ‘warme’ dagen op de planning, is oktober een geschikte maand om aan de slag te gaan in je gazon. Als je nu goed voor je gazon zorgt, komt jouw groene grasmat de wintermaanden goed door en ziet je gazon er in het voorjaar weer mooi uit.

Gazonklussen oktober

Zolang de bodem nog niet bevroren is, is er genoeg te doen op je gazon. Deze klussen kun je in oktober doen:

Gazon bemesten

Een goede bemesting van het gazon is altijd belangrijk, ook in het najaar. Doe dit met Pokon Gazonmest 3-in-1 met Kalk, zodat jouw gazon goed de winter in gaat. Deze meststof verbetert de bodem, waarna het gazon beter bestand is tegen de kou en sneeuw. Je gras wordt weer mooi groen en er zal daarnaast ook minder mos tussen je gras groeien.

Gazon herstellen

Heb je last van kale plekken in het gazon? In oktober kun je deze, nog net voor de winter, aanpakken door een nieuw stukje gazon in te zaaien. De bodem is nu nog warm genoeg en de zaadjes zullen nog kiemen. Zorg er wel voor dat je dit doet wanneer het nog boven de zes graden is. Lees hier wat je de rest van het jaar nog kunt doen om je gazon te herstellen.

Gazon maaien

Het is dit jaar nog redelijk warm in oktober. Je kunt dus gewoon nog je gazon maaien. Maai het niet korter dan 4 centimeter en laat het grasmaaisel niet op je gazon liggen. Slaat het weer toch nog om en krijgen we te maken met nachtvorst? Maai het gazon dan niet, omdat dit het gras beschadigt.

Benieuwd wat je verder allemaal nog kunt doen in je gazon in oktober? Bekijk dan de video met zes gazonklussen.


Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.