Tips
13-04-16

Tijd om je citrusplant te verzorgen

Eind maart/begin april is een goede periode om je citrusplant (sinaasappel, citroen, limoen, mandarijn) te voeden en te snoeien. Door een citrusplant goede voeding te geven zal je plant meer weerstand opbouwen, de vruchten zullen beter groeien en lekkerder smaken.

Als je de citrusplant zelf hebt gekweekt wordt meestal de top van de boom gesnoeid. Zo houd je de citrusplant klein en breed. Je knipt in dit geval de hoofdtak af waar de laatste zijtakken groeien. Bekijk de plant van onder naar boven om te bepalen wat de hoofdtak is.

Als je een volwassen citrusplant hebt, kun je het beste om de 3,5 jaar snoeien. Houdt als richtlijn aan dat je nooit meer dan twintig procent van de plant wegsnoeit en kies dan alleen voor dode of zieke takken. Werk hierbij van onder naar boven.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (3)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Leon Rengers | 13-02-18

ik ben een citroen boompje aan het kweken heb als pit maar is nu zo.n 15 centimeter groot wat voor voeding kan ik de plant geven zodat ie gezond en fruchten gaat maken

Pokon | 16-02-18

mijnpokon_wit_groen
Hoi Leon. Je kan het beste Pokon Mediterrane Planten Voeding geven: https://www.pokon.nl/producten/item/Mediterrane-Planten-Voeding-2/. Succes!

Leon Rengers | 17-02-18

ik ben ook mandarijnen aan het kweken en ze zijn als pit nu uitgekomen wat ik niet had verwacht nu de verzorging kan ik die ook met de pokon mediterrane voeding geven ?????
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.