Tips
22-09-16

Snoepen van de oogst

Aan het einde van september is het eindelijk tijd om fruit te gaan oogsten. Dit kan meestal gedaan worden tot in oktober. Elke fruitsoort is anders, dus wanneer is iets nou rijp genoeg om geoogst te worden? Hieronder staan wat handige tips voor de meest voorkomende fruitsoorten:

Appels en peren

Laat het steeltje los van de boom? Dan is de vrucht klaar om geoogst te worden! Als dit nog niet zo is, laat dan het fruit nog even hangen en probeer het een paar dagen later opnieuw.

Aardbeien

Een aardbei is rijp, als deze helemaal rood is. Wacht niet te lang met plukken, anders nemen vogels en andere dieren de aardbeien mee.

Pruimen

In september kun je nog steeds pruimen in de boom hebben. Pluk ze voorzichtig met het steeltje en laat de takjes en bladeren hangen aan de boom. Hier zitten namelijk de bloemknoppen voor het volgende jaar aan.

Druiven

Veel druivenrassen zijn rond september rijp. Het weer heeft wel een grote invloed op het rijpingsproces van de druif. Zodra de druiven rijp zijn, kun je de trosjes afknippen met een schaartje.

Vanaf september kun je ook weer nieuwe druivenranken planten. Klik hier voor meer informatie over de verzorging van druiven.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (2)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Francina Heida - Pijl

mijnpokon_wit_groen
Jammer dat jullie niets hebben voor / over blauwe (bos)bessen, rode bosbessen en cranberry's.

Pokon | 23-09-16

mijnpokon_wit_groen
@Francina: bedoel je producten? Of informatie over deze bessen?
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.