Tipspotgrond
13-03-17

Potgrond calculator

Ga je aan de slag in de tuin? Dan kan het wel eens handig zijn om precies uit te rekenen hoeveel potgrond je nodig hebt. Bij het aanplanten van nieuwe planten, voor het ophogen van je border of het vullen van een compleet nieuwe border, zal je verse potgrond nodig hebben. Het is zonde voor je portemonnee als je te veel koopt en zonde van je tijd als je te weinig haalt.

Hoe bereken ik de juiste hoeveelheid?

De juiste hoeveelheid potgrond voor jouw klus, bereken je met de Pokon Potgrond calculator. Bepaal eerst welke klus je gaat uitvoeren:

  • Nieuwe planten aanplanten
  • Grond in de border bedekken
  • Grond in de border verbeteren
  • Grond in de border ophogen

Meet daarna de maten van het plantgat/de border en houd deze paraat om in te vullen in de calculator. Let goed op waar je centimeters en waar je meters moet invullen.

Het juiste advies

Zodra je alle gegevens correct hebt ingevuld, klik je op de knop Bereken. Er verschijnt direct een advies voor het aantal af te nemen liters potgrond. Potgrond is in verschillende inhoudsmaten verkrijgbaar, zoals 5L, 10L, 20L en 40L. Hoeveel zakken je uiteindelijk nodig hebt, is afhankelijk van welke inhoudsmaat je kiest.

Is het advies lager dan je had verwacht? Bij het vullen van een plantgat in de border, meng je de bestaande grond met de nieuwe grond. Hier houden wij direct rekening mee.

Klik hier meer informatie over het kiezen van de juiste potgrond.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.