Tips
30-11-16

Paddenstoelen in het gazon

Het hele jaar door kunnen er verschillende soorten paddenstoelen in het gazon ontstaan. Dit komt doordat er bepaalde schimmels in de bodem leven. De meeste soorten zijn niet schadelijk voor je gazon, maar het is vaak geen fraai gezicht als er paddenstoelen in het gazon aanwezig zijn.

Ontstaan van paddenstoelen

Paddenstoelen ontstaan door de aanwezigheid van organisch afval in de bodem. Dit kunnen bladeren, takjes en andere plantenresten zijn. Bij warm en vochtig weer zullen paddenstoelen groeien op plaatsen waar veel organisch afval te vinden is. Zodra deze omstandigheden veranderen, zullen de paddenstoelen grotendeels verdwijnen. Je hoeft dan dus niets te doen. Mocht het zo zijn dat bepaalde paddenstoelen niet verdwijnen, dan kun je ze gewoon met de grasmaaier of hand verwijderen. Tevens is het zaak dat water in het gazon goed kan weglopen. Na verloop van tijd zullen de paddenstoelen dan niet meer terugkeren!

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (2)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Ronald Zwiers | 06-03-17

mijnpokon_wit_groen
Ik vond op internet een oud huismiddel: tarwebloem. Ik vind het resultaat redelijk en tarwebloem kost een paar dubbeltjes per kilo.

Pokon _admin | 06-03-17

mijnpokon_wit_groen
Hoi Ronald, bedankt voor de tip! Dat zou dan inderdaad een goedkope oplossing zijn. :)
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.