Tipsmoestuin aanleggen
02-05-17

Biologische basis voor je moestuin

Je bent lekker aan het kweken en kunt niet wachten totdat je zaailingen naar buiten verplant kunnen worden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je mini-moestuinplantjes goed doorgroeien, nadat je ze in de buitenwereld hebt geplant?

Biologische basis

Zorg er ten eerste voor dat je ze plant in biologische grond met voldoende voedingsstoffen. Je moestuin stekjes hebben voeding nodig om goed te kunnen groeien. Een biologische basis waarin de wortels kunnen ontwikkelen is prettig voor het milieu, maar ook voor jezelf. Je weet zo zeker dat je straks veilig je groenten en kruiden kunt eten.

moestuinbak

Extra voeding voor in de moestuin

De groeispurt die jouw moestuinplanten ondergaan, kost veel energie. Op een gegeven moment zal de meeste voeding uit de grond zijn opgenomen. Zorg ervoor dat je op tijd nieuwe voeding aan je moestuin toevoegt. Je kunt op verschillende manieren je moestuin bemesten. Het makkelijkste is om je moestuin te bemesten met een voedingsstof die geschikt is voor alle moestuinplanten. Klik hier voor informatie over Pokon Moestuin Voeding.

Wanneer ga jij buiten je moestuin starten?

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.