Tips
31-03-17

Aubergine kweken

Vind je aubergine een lekkere toevoeging aan je gerechten? Probeer hem dan eens zelf te kweken. Start deze week dan nog met zaaien, dit is eigenlijk al aan de late kant. Je kunt volgend jaar beter starten in januari of februari.

Het kweken van de aubergine

Doordat aubergineplanten van origine uit veel warmere oorden komen is de plant een wat lastiger te kweken groente. Om het zaaigoed te laten ontkiemen start je eind februari al met het voorzaaien in zaaibedden. Dit doe je in een verwarmde omgeving die, zowel dag als nacht, een temperatuur heeft van 25 graden. Afhankelijk van de warmte zullen de zaden dan in ongeveer 2 tot 3 weken ontkiemen.

Afhankelijk van wanneer je ben gestart met zaaien, kun je in de maanden april of mei de zaailingen verplanten naar aparte grotere potjes. Vanaf de maand juni mag je de aubergineplantjes dan uitplanten in de volle grond. Gebruik hiervoor een plantafstand van 50 cm.

Wil je meer informatie over de juiste grond en wanneer je kunt gaan oogsten? Klik hier.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.