Tips
20-09-16

Aanplanten vaste planten

Het najaar is de perfecte periode om bomen, planten en struiken te poten. Dit is niet alleen het beste voor de planten, maar ook voor je portemonnee. In het najaar kun je namelijk planten kopen met blote wortels. Dit zijn planten of bomen zonder kluit of pot en vaak zijn ze goedkoper. Let er wel op dat blote wortelplanten alleen geplant dienen te worden wanneer deze hun rustperiode ingaan.


Na de aanschaf van je plant, boom of haag kan je deze het beste zo snel mogelijk poten. De wortels mogen zeker niet uitdrogen. Dompel deze dus even in het water voordat ze de grond ingaan.


  • Graaf een gat of geul die minimaal 2 keer zo breed en 2 keer zo diep is als de kluit.
  • Meng de uitgegraven grond met Pokon Aanplant Grond (1/3 Aanplant Grond en 2/3 uitgegraven grond). Wil je weten hoeveel je nodig hebt? Dit kun je eenvoudig uitrekenen met de Pokon Potgrondcalculator.
  • Bedek de bodem met een rijke laag Pokon Aanplant Grond en maak dit vochtig tot nat.
  • Zet de plant op zijn plaats en vul het gat aan met de verse grond.
  • Stamp de grond stevig aan en geef deze voldoende water.


De bladverliezende soorten kunnen er aan het begin kaal uitzien, maar na enkele jaren zal dit een mooie plant, haag of boom worden. Om uitval te verkleinen kun je, naast het gebruik van een goede aanplantgrond, speciale voeding geven in het voorjaar.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.