Tips
28-04-16

AH Moestuintjes verpotten

Onze moestuinexpert Floor heeft een tijdje terug de AH Moestuintjes gezaaid en sommige stekjes kunnen nu verpot worden. In deze blog legt zij uit hoe ze dit heeft gedaan en waar je op moet letten.

"Vier weken geleden is Albert Heijn begonnen met de moestuinactie. Heel erg leuk en je ziet dat heel Nederland weer massaal meedoet. Ik ook, vooral om te testen. Ik heb mijn eigen zaden waar ik heel blij van word en die precies passen bij mijn moestuinplan. Maar er is altijd nog wel ergens een extra verdwaald plekje in de tuin waar nog dat ene doperwtje of tomatenplant tussen kan.

De moestuintjes groeien hard, zoals je op onderstaande foto kan zien heb ik gezaaid op 13 maart. Er zijn wel een heleboel tuintjes die ze weggeven waarvan ik niet adviseer ze in deze potjes voor te zaaien, dit heeft namelijk helemaal geen zin. Bijvoorbeeld wortels verspenen is een ontzettende klus, en of ze het na het overpotten ook echt doen in volle grond durf ik al helemaal niet te zeggen. Ook de watermeloen heb ik wel een beetje een hard hoofd in. Meloenen groeien namelijk normaal in super tropische landen en helaas hebben we dat klimaat niet in Nederland en moet je een kas hebben die lekker verwarmd is. Dan is de kans alsnog erg klein dat je watermeloenen eet aan het einde van het seizoen. Dit houdt voor mij dus al op :) Natuurlijk heb ik hem wel gezaaid om te kijken hoelang het duurt voordat hij ontkiemt etc. Dit is best lang kan ik je vertellen, zeker 2-3 weken heeft dit bij mij geduurd. Een beetje geduld is dus wel nodig."

Lees meer

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.