Gloxinia

Gloxinia, tegenwoordig beter bekend als de Sinningia specioa, is een vrolijke, decoratieve plant voor in huis. Deze bloeiende kamerplant is verkrijgbaar in mooie kleuren en is eenvoudig in onderhoud. Je kunt zeker van juni tot augustus genieten van de opvallende bloemen.


Planttype: Bloeiende kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: 1 keer in de 2 weken plantenvoeding
Bloem: paars, roze, rood, wit
Bloeitijd: juni, juli, augustus
Hoogte: 30 cm
Groeiwijze: bossig
Blad/loof: groen, grofbladig
Vochtigheid: regelmatig water geven
Standplaats: halfzon

Gloxinia verzorgen

In principe is de Sinningia specioa een makkelijke kamerplant qua verzorging. Zorg bij het oppotten en verpotten voor een potgrond die water lang kan vasthouden. Zo hoef je minder vaak water te geven.

Goede plek voor Gloxinia

De Gloxinia houdt niet van een plek boven de verwarming, daar wordt het snel te warm. Ook tocht en felle zon kun je het beste vermijden. Heb je een plekje met deels zon en schaduw? Dan maak je deze kamerplant blij.

Water geven

Van juni tot en met augustus kun je zeker genieten van de gekleurde bloemen van de Sinningia. Door de bloemenpracht heeft hij hierdoor meer water nodig dan de rest van het jaar. Je kunt het beste om de dag even de grond controleren. Is de grond nog vochtig? Dan kun je het water geven een dagje overslaan. Probeer te voorkomen dat de grond uitdroogt en geef nooit water op de bladeren en bloemen.

Gloxinia voeden

Geef tijdens de bloeiperiode 1 keer per 2 weken speciale voeding voor bloeiende planten. Je stimuleert zo het ontwikkelen van de bloemknoppen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.