Amaryllis

Hippeastrum, Latijns voor Amaryllis, is een moderne bloeiende kamerplant die vanuit een bol groeit. Daardoor is het ook direct een bijzondere kamerplant! In de natuur begint de Amaryllis te groeien als er temperaturen boven de 15 graden komt. Dit geeft ze een lentegevoel waardoor ze op gang gaan komen. In huis is het doorgaans rond de 20 graden. Een ideale temperatuur om de Amaryllis te laten bloeien en ook de reden waarom de bol vaak in het najaar in de tuincentra is te zien.


Planttype: Bol-/knolgewas, Bloeiende kamerplant
Grondsoort: Kamerplanten Potgrond
Bemesten: doorgaans niet noodzakelijk
Bloem: rood, wit
Bloemvorm: enkelbloemig, klokvormig, groot
Hoogte: 40 cm, 50 cm
Groeiwijze: opgaand
Blad/loof: bladverliezend, groen, lancetvormig
Vochtigheid: matig water geven, voorkom dat de bol te nat wordt.
Standplaats: lichte standplaats. Zet de Amaryllis niet boven de verwarming.
Winterhardheid: slecht (-6,6 tot -1,2°C), USDA zone 9


Amaryllis verzorgen

De Amaryllis is een plant die niet te veel eisen stelt aan de grond. Voor het oppotten en verpotten van de Amaryllis kun je gewoon Pokon Kamerplanten Potgrond gebruiken. Verder heeft deze plant eigenlijk geen voeding nodig.


Goede plek voor je Amaryllis

De Amaryllis houdt niet van een plek boven de verwarming, daar wordt het snel te warm. Ook tocht en felle zon kun je het beste vermijden. Heb je een plekje met deels zon en schaduw? Dan maak je deze kamerplant blij!


Water geven

De Amaryllis heeft tijdens zijn bloeitijd regelmatig water nodig. Zodra de stengels van de Amaryllis ongeveer 10 tot 15 centimeter zijn, is de plant groot genoeg om water te krijgen. Geef vanaf dat moment voldoende water, maar let wel op dat de bol niet nat komt te staan.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten

Deel dit met jouw netwerk!

Maak een Mijn Pokon account aan

Ontvang tips op basis van jouw interesses
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.