Nieuws
9 aug. 2022

Zomer, kamerplanten en een weekend weg. Hoe doe je dat?

Tips tegen verbranding van je kamerplanten 

Jouw kamerplanten kunnen in de zomer heerlijk genieten van het extra licht door de ramen. Dit zal je zien aan hun explosieve groei, een dankbaar teken dat het mooie weer ze goed doet. Maar het mooie weer doet ze niet alleen goed. Als je planten in de vensterbank of in de buurt van een raam staan, moet je er op bedacht zijn dat ze door het felle zonlicht ook kunnen verbranden. Dus let op deze 3 dingen om je planten een fijne zomer te geven:

  • Verplaats je planten als er in de zomer direct zonlicht op valt. Dit kan voor verbranding van het blad zorgen, waardoor het blad afsterft en je dus geen blije plant meer hebt.
  • Als je niet genoeg plaats in huis hebt om je planten te verplaatsen, schuif dan een wit licht doorlatend gordijn/vitrage tussen je raam en je planten. Deze filtert het felle zonlicht en zorgt ervoor dat je planten niet verbranden.
  • Draai je planten af en toe een stukje, zodat ze langzaamaan wennen aan meer (direct) zonlicht. Zo voorkom je dat ze straks ineens snel verbranden.

Weekendje weg

Ga jij niet op vakantie, maar wel (een) weekendje(s) weg? En is iedereen die op je planten kan passen wèl op een lange vakantie? Dan kun je met een paar tips er toch voor zorgen dat je planten het met gemak redden tot je terug komt van jouw ontspanningsmoment. Zonder dat zij (en jij) in de stress schieten.

Zo kun je bijvoorbeeld je planten tijdelijk wat verder van het raam zetten. Op deze manier krijgen ze minder licht en warmte, waardoor ze minder water nodig hebben. Of kies ervoor om al je planten bij elkaar in de buurt te zetten, zo verhoog je namelijk de luchtvochtigheid om je planten heen en hebben ze minder water nodig. 

Welke tips heb jij om je planten het (zomer) weekend goed door te laten komen?

Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips&filter[category]=/Kamerplanten

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl&filter[category]=/Kamerplanten