Nieuws
19-10-15

Woonplant van de maand Begonia

Begroet de herfst vrolijk met begonia, Woonplant van de maand oktober. Of je smaak nou uitgaat naar fleurige bloemen of juist naar stoer blad met mooie bladtekening: de begonia en de bladbegonia zijn jouw maatjes dit najaar.

De begonia heeft twee gezichten. De bloeiende versie heeft bloemetjes in het rood, roze, oranje, wit en geel of meerdere kleuren per plant, terwijl de bladbegonia het van zijn fluweelachtige blad moet hebben. Deze versie heeft dus geen bloemen maar maakt dat ruimschoots goed met betoverende bladtekeningen. Ze zijn zilverachtig of roze, bordeauxrood of verschillende tinten groen, afhankelijk van hoe het licht valt.

Oorspronkelijk komt de begonia uit warme, vochtige bosrijke gebieden in Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. Een echte wereldreiziger dus, die begonia. Binnen houdt de woonplant overigens van een lichte standplaats.

Weetje: De begonia was de zomerbol van 2016.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (1)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Niels Schoonderwoerd

mijnpokon_wit_groen
W
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.