Nieuws
17-03-16

Voorjaar... de beuk erin!

Hagen en bomen zorgen voor een groene basis in de tuin. Vaak dienen ze ook als erfafscheiding en bieden daarmee natuurlijke privacy. Het voorjaar is een ideale tijd om (beuken)hagen en bomen te planten. Dat is een eenvoudig klusje, maar zoals zo vaak: een goed begin is het halve werk. Gebruik daarom speciale startgrond zodat haag of boom meteen ‘aanslaat’. Onze nieuwe Aanplant Grond zorgt dat wortels razendsnel ontwikkelen en er van uitval geen sprake is. Ideaal!

Ideale mix

De grond bevat een slimme mix van hoogwaardige grondstoffen zoals tuinturf, houtvezel, gecomposteerd beukenbladaarde en kalk. Deze mix zorgt voor een extra luchtige bodem met een goede structuur. Daarnaast zijn er bodembacteriën toegevoegd die ervoor zorgen dat planten snel aanslaan en dat de wortels snel kunnen ontwikkelen. Planten met goed ontwikkelde wortels kunnen beter water en voeding opnemen, waardoor ze meer weerstand hebben tegen ziektes en plagen.

Aanplanten

Het voorjaar is een prima periode om (beuken)hagen of bomen te planten. Het is geen moeilijke klus; graaf een ruime sleuf of plantgat en zet de haag of boom erin! Vul vervolgens goed aan (rondom de wortels) met de Aanplant Grond en geef royaal water. Op winderige locaties is het verstandig de haag of boom te ondersteunen met een paal. De Aanplant Grond bevat voldoende voeding voor twee maanden. Geef na deze periode regelmatig speciale Beuken & Hagen Voeding.

Pokon Aanplant Grond is ontwikkeld voor de meeste bomen, (beuken)hagen en struiken. Gebruik voor planten die meer van een zure grond houden (zoals hortensia’s, rododendrons en coniferen) Pokon Hortensia Grond of Pokon Tuinturf.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.