Nieuws
10-03-17

Nieuw keurmerk potgrond

Met gepaste trots introduceren wij dit voorjaar een nieuwe generatie potgronden. Ze bevatten minimaal 30% hernieuwbare grondstoffen en biologische voeding. De duurzame grond biedt optimale groeiresultaten voor planten. De nieuwe samenstelling is het resultaat van jarenlange onderzoeken en testen samen met onder andere Wageningen University. De nieuwe potgronden zijn vanaf deze maand verkrijgbaar in tuincentra en voorzien van een bio-based verpakking. Pokon draagt als eerste en enige grondproducent het onafhankelijke MPS-certificaat voor duurzaamheid en milieu.

Sterkere planten

Sinds 2014 verwerken wij houtvezels in de potgrond. In combinatie met kokosvezels, hoogwaardige compostsoorten, schors en gecomposteerd beukenblad is zo een belangrijke duurzaamheidsslag gemaakt. Dit jaar is ook rijstkaf toegevoegd. Het bevat silicium en dat zorgt dat planten sterkere celwanden krijgen. Planten zijn daardoor minder gevoelig voor schimmels en ongedierte waardoor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wordt geminimaliseerd. Bijkomend voordeel van rijstkaf is dat potgronden lichter en luchtiger zijn.

Biologische voeding

Een belangrijke component van de potgrond is een compleet nieuwe organische meststof voor plant en bodem. Het resulteert in een optimale groei en bloei. De werking van de bio-voeding is 100 dagen. De meststof is onder meer verrijkt met magnesium en een mix van sporenelementen. De meststof mag zich biologisch noemen omdat ze is toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw conform de laatste EU-normeringen.

Verpakking

De unieke folieverpakking van de potgrond bestaat voor 40% uit plantaardige grondstoffen, waaronder suikerriet. De verpakking is 100% recyclebaar en geschikt om potgrond lang in te bewaren en vers te houden. De komende jaren zal het aandeel bio-based grondstoffen van het folie verder verhoogd worden.

Herkomst

De natuurlijke ingrediënten van de nieuwe potgronden worden zo veel mogelijk lokaal gewonnen. De houtvezels worden bijvoorbeeld verkregen uit duurzaam beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Gecomposteerd beukenblad en compost van groenafval is afkomstig van Nederlandse reststromen. Het rijstkaf is een restproducten van de Europese rijstindustrie.

Assortiment

Het MPS-gecertificeerde assortiment van Pokon bestaat uit Universele Potgrond Bio, Potgrond Terras- en Balkonplanten Bio, Zaai- en Stek Grond Bio, Aanplantgrond Tuinplanten Bio en Bemeste Tuincompost Bio.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.