Nieuws
18-03-16

Lentetrends deel 3

Er zijn vier duidelijke tuintrends deze lente. De derde trend: je tuin in harmonie

Ronde vormen die door grillige planten puur natuur met elkaar worden verbonden, dat is het verhaal van de tuin waarin alles een plek heeft, zelfs onkruid. 'Round like a circle in a spiral, like a wheel within a wheel' is de inspiratie voor deze stijltrend waarin van alles te ontdekken is aan bloemetjes, bijtjes en andere flora en fauna. Het leeft allemaal in harmonie met elkaar, in cirkels die in elkaar overgaan. Zo krijg je een tuin met veel variatie aan bloemen en planten, waarin mooi onkruid gewoon mee mag doen. Om toch eenheid te bewaren, werk je met planten die qua uiterlijk veel op elkaar lijken, zoals anemoon en ranonkel. Je kunt ook de bloei als gemeenschappelijke factor nemen, petunia en mini-petunia gaan dan prima samen. Nog zo'n geslaagd duo: jeneverbes en blauwe conifeer. Trek je die lijn door je tuin, dan ontstaat een mooi harmonieus geheel dat toch modern en net even ander is.

Natuurlijke uitstraling

De samenhang komt terug in cirkelvormen die elkaar versterken: denk aan een ronde tafel met een ronde schaal vol hyacinten of een ronde pot met daarin Eucalyptus waarvan de zilvergrijze ronde blaadjes weer doen denken aan de cirkelvormige vijver erachter. Of aan de ronde vruchten aan citrusboompjes op het terras.

Om het eco-element van deze stijltrend te versterken kun je upcycling inzetten: een rijtje madeliefjes in blikjes of potten van gerecycled plastic met een kern van riet. Het toppunt van hip: accessoires met waterkring- of spatpatronen, of ronde natuurlijke vormen zoals nesten en spinnenwebben.

Kleuren vol warmte

Wit en groen spelen de hoofdrol, aangevuld met roodbruine nuances als terracotta en marsala. In combinatie bieden ze een zuidelijke sfeer, van een tuin met veel zon, waar regelmatig een verfrissende bui valt. Samen hebben ze een natuurlijke uitstraling en helpen ze alle elementen aan een eigen plek.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.