Nieuws
03-04-16

Lentetrends: deel 4

Laat het voorjaar knallen!

Geen zin in een tuin als een oase? Met deze stijltrend maak je er een dolle boel van die eindeloos veel energie oplevert als je er naar kijkt en er doorheen loopt.

Er zijn mensen die in hun tuin sereniteit en verstilling zoeken. Ben je echter iemand die geniet van binnenkomende appjes, pushberichten en updates, dan zul je ook op je terras of balkon het een en ander willen beleven. Met een overload aan kleuren en vrolijke elementen creëer je een exotische sfeer waarin alles zingt en swingt. Het mag een beetje botsen, dus zet gerust knalroze en felrode mini-petunia's bij elkaar of maak een bont rijtje van roze madeliefjes en blauwe anemonen of lavendelhei. Om het exotische effect te versterken mix je kleurige Calla's, felle Azalea's en zwierige Zuid-Afrikaanse margrieten. Hoe uitbundiger hoe beter, met deze stijltrend vier je de lente zwierig en uitgelaten.

Meer is meer

Kies voor een speelse aanpak in je materialen: retrovormen in moderne kunststof of strakke potten waar je zelf interessante bacterieprint op aanbrengt, helemaal in eighties-stijl. Pas dezelfde moet-kunnen-mentaliteit toe op de planten. Een knoestige olijf gaat in een bonte pot, een keurige vijg in een bak met polkadots.

Combineer daarnaast planten die in het wild nooit buren zouden zijn. Zo heeft powerplant kiwi een lichtzinnige uitwerking op statige rododendron. En hebben exotische citrusboompjes en hibiscus weer een aanstekelijk effect op inheemse salie en ranonkel. Zo wordt rondlopen in je tuin een onvergetelijke ervaring.

Exotisch en contrastrijk

De kleuren zijn bont en primair. Denk aan rood, groen en blauw, aangevuld met zwart en roze, grafische dessins en junglethema's. Duizelt het je voor ogen, dan wordt het al minder psychedelisch door de hoofdkleuren effen toe te passen en de bloemen het bonte effect voor hun rekening te laten nemen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.