Inspiratie
hydroponics
9 mei 2017

Hydroponics: planten op water

Heb je niet zo’n zin om je handen vies te maken? Dan kun je voor deze nieuwe trend kiezen: hydroponics. Je zet je kamerplant met wortel en al in een vaas met water. Praktisch én het ziet er erg leuk en speels uit! Houd hierbij wel rekening met een aantal factoren, want niet iedere plant is geschikt voor hydroponics. Wij leggen je hier de basis van hydroponics uit.

Welke planten zijn geschikt voor hydroponics?

Er zijn verschillende soorten planten geschikt voor hydroponics, maar een paar planten zjin vooral populair om op deze manier als kamerplant te houden. Je zou bijvoorbeeld kunnen starten met een Philodendron, Geranium of Begonia. Maar niet alleen kamerplanten zijn geschikt voor hydroponics. Ook een aantal kruiden groeien goed in het water. Je kunt oregano, basilicum, rozemarijn of lavendel laten groeien. Dit zijn slechts wat opties die je eenvoudig binnen kan laten groeien op hydroponics, maar zoals je ziet, heb je genoeg opties.

Hydroponics stappenplan

Ben je al enthousiast geworden over hydroponics? Dan is de volgende stap het vullen van de vaas. Volg deze drie eenvoudige stappen:

  • Kies een kamerplant uit die kan wortelen in water.
  • Nu je een kamerplant hebt gekozen, zoek je een geschikte vaas uit. Het liefst een vaas met een smalle hals, zodat de kamerplant wat steun krijgt om rechtop te blijven staan.
  • Ze de kamerplant rechtop in de vaas en zet deze op een plek in jouw kamer.
  • Ververs regelmatig het water en voeg regelmatig plantenvoeding toe.

kamerplanten-cta

Hydroponics uitdagingen

Het klinkt misschien iets te eenvoudig allemaal.. ten slotte zal het stilstaande water in jouw vaas op een gegeven moment geen zuurstof meer bevatten. En uit gewoon kraanwater komen geen essentiële voedingsstoffen die een plant nodig heeft om te groeien. Er bestaan complete hydroponics systemen waarbij het water automatisch gefilterd wordt, maar hierdoor verliest het natuurlijk direct de charme van een mooie plant en in een decoratieve vaas. Daarentegen zijn er ook genoeg voorbeelden van planten die het toch volhouden indien je wekelijks het water ververst en direct wat vloeibare plantenvoeding toedient. Gewoon proberen!

Tip: voor het binnen kweken van groenten en kruiden heeft IKEA kweekbakken voor hydrocultuur ontwikkeld. Ook op basis van water, maar net iets anders dan hydroponics.

Schone handen met potgrond

Lijkt hydroponics je niets? Met Pokon Kokos Potgrond Bio houd je relatief schone handen tijdens het verpotten.. en je weet zeker dat je kamerplant het uitstekend gaat doen!


Afbeelding:Apartmenttherapy.com

Reacties:

/news/newsItem/comments
Tips
externalId=pokon-detail-news-1.2.1.1.1&filter[active]=1&filter[type]=Tips

Pokon Powerplanten

Planten die appen, als ze verzorging nodig hebben
Producten
externalId=pokon-detail-news-1.2.4.1.2&filter[active]=1&filter[not brand.name]=plantago.nl