InspiratieAnthuriums in woonkamer
22-11-16

Vrolijke Flamingoplant

Mooie kelken in allerlei kleuren tussen grote groene bladeren. De Anthurium is een feestje om naar te kijken. Ondanks dat het oorspronkelijke leefgebied het regenwoud is, doen een aantal Anthuriums het perfect in jouw woonkamer.

1. Anthurium scherzerianum

De Anthurium scherzerianum heet ook wel Flamingoplant. De bloemen zijn er onder andere in het rood, roze en paars. Het is de meest populaire Anthurium.

2. Anthurium andreanum

Deze Anthurium andreanum lijkt wel op de scherzerianum, maar als je goed kijkt is de bloem net een beetje anders. We noemen hem ook wel Lakanthurium. Misschien kun je wel voorstellen waarom. De kelken zijn mooi glanzend. Ze worden daarom ook veel gebruikt in snijboeketten. Heb je zelf een Anthurium andreanum, dan kun je natuurlijk een aantal bloemstengels afknippen en voor de sier in een vaasje neerzetten.

3. Anthurium crystallinum

De Anthurium crystallinum is bijzonder op een andere manier dan de scherzerianum en de andreanum. De Anthurium crystallinum heeft namelijk geen bloemkelken, maar forse en fluweelachtige bladeren. Deze bladeren hebben een mooie tekening.

Lees meer over het verzorgen van de Anthurium.

Afbeelding: mooiwatplantendoen.nl

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.