Inspiratie
17-11-16

Maak plaats voor winterbloeiers

De meeste planten maken zich in de winter klaar voor het nieuwe jaar. Het is dan ook niet gek dat de tuin er een beetje kaal en leeg bij staat in deze tijd van het jaar. Toch hoeft dat niet zo te zijn! Geef je tuin een beetje kleur met de Chinonanthus en Viburnum.

Chimonanthus

De Chimonanthus, ook wel bekend als Meloenboompje, is een plant die pas tot leven komt in de winter. De bloei begint in november en gaat vaak door tot in de maanden januari/februari. Vanaf november verschijnen er geel tot witte bloemen die een lekkere geur verspreiden. Plant je Chimonanthus in Pokon Aanplant Grond.


Viburnum

Er zijn veel verschillende soorten Viburnum. Zo zijn er soorten die in de winter groen blijven, half wintergroene types én soorten die hun blad helemaal verliezen. Ter compensatie groeien er dan wel van november tot maart wit-roze bloemen in trosjes aan de kale takken. Die bloemen geuren heerlijk en kunnen goed tegen vorst. Hoe later de bloei, hoe groter over het algemeen de bloemen worden. Je kunt je Viburnum het beste een plek geven in de volle zon of halfschaduw.


Lees meer over het verzorgen van de Viburnum in de Pokon Plantengids.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.