Inspiratie
29-02-16

Lentetrends: deel 1

Er zijn vier duidelijke tuintrends deze lente. De eerste trend: je tuin als geometrisch paradijs.

Het gaat in dit geval om spelen met verhoudingen en geometrische vormen, zoals een rond terras dat wordt onderbroken met een vierkant geschoren haag. Om orde te scheppen gebruik je planten met krachtige vormen en felle kleuren om de zichtlijnen aan te geven. Denk aan Zuid-Afrikaanse margriet, ranonkel en huzarenknoop.

Fel en functioneel

Hou het simpel en contrastrijk: wit en zwart als hoofdkleuren, aangevuld met één of twee primaire blikvangers als geel, rood, groen of kobaltblauw. Kies gladde en functionele bakken van metaal, kunststof of gelakt hout, combineer ze met het geel van stengelloze sleutelbloem of het wit van madelief en zorg zo voor kleurspots in je zichtlijnen.

Overzichtelijk kleurenpalet

Wit en zwart zijn leidend, met hooguit twee primaire steunkleuren als aanvulling. Om het geheel niet te strak en te kil aan te laten doen, vul je de materialen aan met natuurlijk materiaal als hout.

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.