Inspiratie
25-11-16

Klingelingeling

Sneeuwklokjes zijn elk jaar een van de eerste bloeiende gewassen die in de tuin te vinden zijn. Deze opvallende plantjes bloeien al vanaf januari en het is tevens een teken dat de lente er aan zit te komen!


Verwilderingsbollen

Sneeuwklokjes zijn verwilderingbollen. Elk jaar zullen deze bollen opnieuw bloemen produceren en vermeerderen. De plantjes zullen dus met elk jaar toenemen. Geef ze dus genoeg ruimte zodat ze goed kunnen ontwikkelen. Er zijn rond de 70 soorten sneeuwklokjes. Een bekende soort is bijvoorbeeld de Galanthus elwesii, dit Sneeuwklokje kan zelfs al met de Kerst bloeien! Sneeuwklokjes worden ongeveer 25 cm hoog en staan graag in groepjes bij elkaar.


Sneeuwklokjes planten

Sneeuwklokjes kun je planten tot en met november. Plant ze dan ongeveer drie keer zo diep als de hoogte van het bolletje in speciale bloembollengrond. De bollen doen het goed onder bomen, heesters en bijvoorbeeld in de border. Let wel op dat je ze op een plek plant met zon of halfschaduw. Vanaf januari kun je dan genieten van deze prachtige bol!


Lees meer over het planten van verwilderingsbollen.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.