Inspiratie
27-08-15

Bloemetjes op je bord

Veel mensen denken bij bloemen enkel aan het bosje dat op tafel staat of de bloeiende planten in de tuin. Maar wist je dat je behalve eetbare planten zoals groenten en kruiden ook veel eetbare bloemen hebt?

Bloemetje op je bord

Misschien heb je tijdens het eten bij een restaurant al wel eens een bloemetje op je bord gehad, bijvoorbeeld bij het dessert of als garnituur. Toen laten liggen op de rand van je bord? Zonde! Eetbare bloemen smaken vaak licht zoet en zijn erg lekker.

Eetbare bloemsoorten

Goudsbloem, Oost-Indische kers, viooltjes, afrikaantjes, hibiscus, paardenbloemen, rozen, begonia’s en leeuwenbekken zijn enkele voorbeelden die heerlijk smaken! Maar ook veel bloemen uit de moestuin of kruidentuin zoals die courgettebloemen, komkommerkruidbloemen, lavendel, bieslook, daslook, citroenverbena en vele anderen.

Zorg tijdens het kweken van deze groenten, kruiden en bloemen er wel voor dat je gebruik maakt van biologische mest. Zo kun je na het oogsten met een verantwoord gevoel genieten van je eetbare bloemen.

Salade van bloemen

Met eetbare bloemen tover je iedere saaie groene sla om in een feestelijke salade. Je kunt hier iedere eetbare bloemsoort voor gebruiken. Zo geven bloemen zoals violen, Oost-Indische kers en courgettebloemen de salade een zoet tintje, terwijl bloemen van kruiden zoals bieslook, komkommerkruid, citroenverbena en hibiscus zorgen voor een fris zuurtje.

Maak een Account of log in om dit artikel te bewaren

 
Voeg toe aan favorieten
Deel dit met jouw netwerk!
Reacties (0)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.