17 jun. 2017   |   Geplaatst door: Anita Holt

Slecht gazon

Ik heb vorig jaar nieuw gras laten leggen wat de eerste maanden heel mooi was. Niet te kort gemaaid en pas maaien als de zon van het gras weg is.op tijd voeding gegeven. Maar in het najaar kregen we allemaal rode draadjes in het gras. Hiervoor zijn we in februari terug naar de grassoorten geweest en hebben we wit vloeibaar spul meegekregen wat we de helft meteen moesten gebruiken. (Door dit in water te doen en verdelen over het gras) En dit na 6 weken herhalen. Dit hebben we allemaal braaf gedaan. We hebben ook nog geverticuteerd, bijgezaaid en voeding gegeven. Maar het gras blijft droge dorp plekken houden. Sommige plekken van wel een meter doorsnee. De gras boer geeft niet thuis. Ik heb ook al eens de plekken met een hark bewerkt om de wortels te activeren. Wat kan ik nu het beste doen? Kan ik nu weer een keer verticuteren en nog eens zaaien. Graag advies. Alvast bedankt.
Reacties (1)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Maartje Muskens | 21-06-17

mijnpokon_wit_groen
Hoi Anita, Weet je misschien nog hoe het vloeibare middel heet das dat je in februari hebt meegekregen? Heb je ook losliggende stukken gras in je gazon? Samen met gele plekken zou dit dan een teken kunnen zijn van graslarven. Zou je wat foto's willen sturen van je gazon? Dan kan ik iets beter beoordelen wat de oorzaak zou kunnen zijn van de droge plekken. Verticuteren lijkt mij in ieder geval niet de oplossing voor je probleem nu, maar dat kan ik beter zeggen als ik een goed beeld van je gazon heb. Groet, Maartje
producten

Producten

Vind het product voor jouw klus

Bekijk onze producten
potgrond

Potgrond calculator

Bereken zelf hoeveel je nodig hebt

Bereken nu
plantengids

Plantengids

Vind informatie over jouw plant

Bekijk de gids
probleemherkenner-illustratie-klein

Probleemherkenner

Last van onkruid, insecten of ziektes?

Bekijk probleemherkenner

Download nu

Gazon folder

De geur van vers gemaaid gras en zingende vogels. Het sproeien van het gras en het voldane gevoel van een strakke grasmat. Geniet van je gazon! Doe het zoveel je kunt.

Download nu

Met in deze editie o.a

Verbeter je gazon met kalk
Waarom is kalk goed voor je gazon en wanneer moet je het strooien?

Je gazon gezond en sterk houden met gazonmest
Waarom en wanneer bemest je het gazon? En welke producten gebruik ik?

Pokon Plantversterker
Een nieuwe toevoeging aan de gazon meststoffen die je gazon gezond en sterk maakt.

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.