21 feb. 2017   |   Geplaatst door: Jan Wiesterink

Hoe krijg ik een groen gazon?

Hallo, ik vroeg mij af hoe ik er voor kan zorgen dat mijn gazon dit jaar helemaal groen wordt. Kunnen jullie mij daar bij helpen? Groeten, Jan.
Reacties (2)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Pokon _admin | 21-02-17

mijnpokon_wit_groen
Hoi Jan, Om een egaal groen gazon te krijgen is het belangrijk je gazon goed te onderhouden. Het onderhouden bestaat uit verticuteren, herstellen, bemesten, maaien en water geven. Verticuteren, het verwijderen van mos en het doorsnijden van ondergrondse wortels, doen we vooral in het voorjaar. Dit houdt je gazon lekker luchtig. Bij deze klus kunnen weleens gaten in je gazon ontstaan. In dat geval kun je het beste wat graszaad bijzaaien. Heel handig in dit geval is Pokon Kale Plekken Hersteller. Hiernaast heeft het gazon 3x per jaar behoefte aan bemesting. Dit doe je het liefst in het voorjaar, de zomer en het najaar. Voor elk seizoen is er een bemesting die op de behoefte van het gazon op dat moment is aangepast. Kijk hiervoor op https://www.pokon.nl/gazon/Gazon-bemesten/. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om je gazon regelmatig te maaien. Zo voorkom je kale plekken, onkruid en mos. Tot slot heeft het water ook nog voldoende water nodig. Bewater het gazon het liefst wanneer de zon onder is, om verbranding te voorkomen. Veel plezier met het onderhoud van jouw gazon dit jaar! Groet, Pokon

Emiel Koops | 22-02-17

mijnpokon_wit_groen
Hallo Jan, Als je een groen gazon wilt is het belangrijk om je gazon te voeden. Het gras wordt groen wanneer er voldoende stikstof (N) maar vooral ook Magnesium of Algen in de meststof aanwezig is. Voor nu is het belangrijk om te starten met kalk en een gazonmest, van Pokon heb je een 2 in 1 Gazonmest Plus Kalk. Gr Emiel
producten

Producten

Vind het product voor jouw klus

Bekijk onze producten
potgrond

Potgrond calculator

Bereken zelf hoeveel je nodig hebt

Bereken nu
plantengids

Plantengids

Vind informatie over jouw plant

Bekijk de gids
probleemherkenner-illustratie-klein

Probleemherkenner

Last van onkruid, insecten of ziektes?

Bekijk probleemherkenner

Download nu

Gazon folder

De geur van vers gemaaid gras en zingende vogels. Het sproeien van het gras en het voldane gevoel van een strakke grasmat. Geniet van je gazon! Doe het zoveel je kunt.

Download nu

Met in deze editie o.a

Verbeter je gazon met kalk
Waarom is kalk goed voor je gazon en wanneer moet je het strooien?

Je gazon gezond en sterk houden met gazonmest
Waarom en wanneer bemest je het gazon? En welke producten gebruik ik?

Pokon Plantversterker
Een nieuwe toevoeging aan de gazon meststoffen die je gazon gezond en sterk maakt.

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.