9 apr. 2019   |   Geplaatst door: Je Fta

Grasmat herstellen

Beste forumlezers, Afgelopen december eigenaar geworden van een nieuwe woning, met gras in de voor en achtertuin. Bij ontvangst sleutel ( begin december) was de vorst nog niet ingetreden en dus nog snel een laatste maaibeurt (was 2+ maanden niet gedaan omdat het huis niet bewoond was) en kalk gestrooid. De winter het gras niet meer belast. In febr. Wederom kalk gestrooid en eerste keer bemest. In maart zag het gras nog erg geel en dor en op de schaduwkanten ook erg dun (tot zelfs kale plekken). Sommige plekken wel nog groen en enkele plekken al zelfs diepgroene kleur maar nog niet erg vol. In de voortuin een grote kale plek (door tuinmeubel ontstaan) aangepakt, opnieuw ingezaaid waarna prachtig weer in de voorjaarsvakantie volgde, dus met succes ontkiemde het nieuwe gras. Afgelopen week de hele grasmat voor het eerst gemaaid (4cm) bestrooid met herstel zaad en daar bovenop wat gazon grond. Tot op heden iedere avond besproeit om het goed nat te houden, nog geen ontkieming te zien en helaas komende week enkele koude nachten voor de boeg. Mijn vraag is; gaat het graszaad de komende koude nachten overleven of moet/ kan ik maatregelen nemen? Ben ik op de goede weg om de grasmat op orde te krijgen? Wat zou ik nog meer kunnen doen? Tips zijn welkom. We willen deze zomer natuurlijk een mooie sterke grasmat hebben liggen
Reacties (2)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Je Fta | 10-04-19

mijnpokon_wit_groen
En zou ik alsnog kunnen verticuteren als ik daarna weer opnieuw herstel zaad zaai, want ik zie dat er toch al wel een ‘vilt’ laag is ontstaan die de groei mogelijk ook belemmert.

Pokon | 15-04-19

mijnpokon_wit_groen
Hoi! Ik zag dat er nog niemand op je vraag had gereageerd. Hierbij ons advies: Voor optimale ontkieming is een buitentemperatuur nodig van minimaal 15 graden. Het was natuurlijk nog niet zo super lekker weer, dus het kan zijn dat de ontkieming mislukt hierdoor. Heb je Pokon Graszaad Herstel gebruikt? Dan zou er kieming binnen 1-2 weken wel echt moeten plaatsvinden. Gelukkig ben je er vroeg bij. Als je toch nog van plan bent om te verticuteren, adviseer ik je om je stappen te herhalen na het verticuteren. Verticuteer, breng een laagje Gazongrond aan, strooi het graszaad en laat het daarna goed in contact komen met de grond. En houd goed nat, zoals je zelf al deed. Succes!
producten

Producten

Vind het product voor jouw klus

Bekijk onze producten
potgrond

Potgrond calculator

Bereken zelf hoeveel je nodig hebt

Bereken nu
plantengids

Plantengids

Vind informatie over jouw plant

Bekijk de gids
probleemherkenner-illustratie-klein

Probleemherkenner

Last van onkruid, insecten of ziektes?

Bekijk probleemherkenner

Download nu

Gazon folder

De geur van vers gemaaid gras en zingende vogels. Het sproeien van het gras en het voldane gevoel van een strakke grasmat. Geniet van je gazon! Doe het zoveel je kunt.

Download nu

Met in deze editie o.a

Verbeter je gazon met kalk
Waarom is kalk goed voor je gazon en wanneer moet je het strooien?

Je gazon gezond en sterk houden met gazonmest
Waarom en wanneer bemest je het gazon? En welke producten gebruik ik?

Pokon Plantversterker
Een nieuwe toevoeging aan de gazon meststoffen die je gazon gezond en sterk maakt.

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.