4 apr. 2020   |   Geplaatst door: Koos Rieske

Calathea

Hallo beste mensen, Zeg mijn calathea die met golvende bladeren worden bruin, terwijl ik van alles er aan doe. Heb mijn luxaflex bescherming voor de ramen gedaan, s'ochtents sproei ik hem nat ik zorg dat de grond ook gesproeid wordt. de vochtmeter wijst 5 a 6 aan, met 2 keer per week een beetje regen water toevoer ( regenwater sproei ik ook mee). vochtig heids gehalte in kamer is 55 a 65 % meestal rond de 60 %. de Calathea met grote bladeren doet het trouwens beter. Kunnen jullie mij vertellen wat ik fout doe.
Reacties (2)
Je bent niet ingelogd. Om te kunnen reageren moet je inloggen.

Pokon.nl forum | 08-04-20

Wat een goede zorgen! Balen dat de plant dan toch problemen vertoont. Is het mogelijk dat hij tocht voelt? Zitten er nog voedingsstoffen in de potgrond? En het is ook nog een optie om het water geven te verminderen, misschien is de combinatie sproeien en regenwater toch wat te veel van het goede. Kijk ook eens op https://www.pokon.nl/plant/item/calathea/.

Koos Rieske | 08-04-20

mijnpokon_wit_groen
Bedankt voor uw feedback tocht mischien, zal ik nog verder opletten. water geven en sproeien, de oppervlakte wat vochtig proberen te houden en een maal per dag wat sproeien in de avond uren, maar door de droge periode van dit moment zit ik bijna zonder regenwater, zou gekookt leidingwater ook kunnen? Nogmaals bedankt.
producten

Producten

Vind het product voor jouw klus

Bekijk onze producten
potgrond

Potgrond calculator

Bereken zelf hoeveel je nodig hebt

Bereken nu
plantengids

Plantengids

Vind informatie over jouw plant

Bekijk de gids
probleemherkenner-illustratie-klein

Probleemherkenner

Last van onkruid, insecten of ziektes?

Bekijk probleemherkenner

Download nu

Gazon folder

De geur van vers gemaaid gras en zingende vogels. Het sproeien van het gras en het voldane gevoel van een strakke grasmat. Geniet van je gazon! Doe het zoveel je kunt.

Download nu

Met in deze editie o.a

Verbeter je gazon met kalk
Waarom is kalk goed voor je gazon en wanneer moet je het strooien?

Je gazon gezond en sterk houden met gazonmest
Waarom en wanneer bemest je het gazon? En welke producten gebruik ik?

Pokon Plantversterker
Een nieuwe toevoeging aan de gazon meststoffen die je gazon gezond en sterk maakt.

nieuwsbrief

Altijd op de hoogte

Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials.